петък, 5 септември 2008 г.

Чешките приключения на Коко

Първо, Коко беше възхитен от пражкия градски транспорт. В Прага вече има нови трамвайни мотриси, движат се с висока скорост и с точност до части от секундата като старите, но са с футуристичен дизайн и самолетен интериор. Произведени са от Шкода, както обича да уточнява Коко. Пражкото метро е дълбоко и предлага изключително дълги пътешествия с ескалатори, допълнително Коко ежедневно джиткаше нагоре-надолу с въженото влакче Ланова драха:


















Второ, за Коко Прага е градът с индонезийска и африканска джунгли, дом на дружелюбни жирафи, сурокати, шимпанзета, горили и гибони. Зоологическата градина в Прага е разположена на зелен хълм и животните обитават просторни зелени, естествени терени. Има си и лифт, на който Коко и аз се повозихме. Ето снимка оттам:













Трето, Прага е град на много играчки, марионетки, кукли и други важни за едно дете неща - например ретро автомобили:



















Четвърто, Коко така и не се примири с нашия скучен поглед върху града - само се дивим на сгради, катедрали, галерии и разни супер скучни неща. Той изразяваше протеста си като заспиваше пред всяка по-значителна архитектурна забележителност или си намираше нещо друго, по-интересно за гледане:



Все пак, в редки случаи, Коко изразяваше спонтанно възхищение от някои произведения на изкуството - например това бронзово агънце скрило се зад някакъв светец .

Няма коментари: