събота, 26 април 2008 г.

Великденско

Всичко днес направихме по най-ортодоксален начин - денят започна с боядисването на яйцата, половината от които се спукаха при варенето. Не допуснах спуканите яйца да се третират като фира и ги погълнах в процеса на боядисване без видими последствия за здравето ми.


На пълен стомах с Коко се отдадохме на мъжки занимания - преглед на новите автомобили от салона в Женева - Тойота Тундра, Сцион Хука, МакЛарън, Ламборгини. Другите не предизвикаха голям възторг.

Последва най-драматичната и продължителна част от Великденските приготовления - козуначените кифлички. Като забравим за първите 12 изключително несполучливи кифлички, Светла (с елементи на помощ от моя страна) сътвори 60 вкусни, меки, ягодово-орехови въглехидратни бомби, достойни за Музея на haute couture гастрономията.

Коко нямаше търпение кифличките да станат, често проверяваше как върви процеса и даваше препоръки за подобрение и ускоряване.

И както каза днес Петър Волгин в Дим над водата по Хоризонт - празник е и всеки българин празнува като яде и пие по много и веднага след това бърза да седне зад волана. Ние родните традиции само в частта с многото храна, сега Светла приспива Коко, а аз чакам Христос да възкръсне.

Няма коментари: